Căsuță cu poza copilului și cu dioramă cu peisaj montan, de colorat


    Dintr-o scândură sau placă PAL se decupează un trapez ca în desen (nu este neapărat nevoie să fie trapez, în spate poate fi rotunjit). L-am calculat astfel încât să se poată pune în spate o coală A4 (30 cm) cu un peisaj desenat sau pictat de copil (sau imprimat). Am arătat cu bej unde se lipește o bucată de scândură, care să strea vertical.
  
   Deasupra se pune un acoperiș din două scândurele (sau placaj) sau tăiat dintr-o bucată. Acoperișul să nu fie prea lat sau spre spate, ca să se poată pune desenul cu peisaj. 
   Se taie colțurile acoperișului dacă sunt prea ieșite în afară, ca să se poată lipi foaia cu peisajul, în spate.
   Copilul colorează (cu creioane sau cu acuarele) căsuța, apoi se lipește poza copilului.
  
   Se vopsesc verzi două conuri de brad și se lipesc pe lateral (vor arăta ca doi brazi). Pe acoperiș se pot lipi niște fluturași sau mămăruțe (buburuze), iar pe iarbă se pot pune floricele (textile, desprinde dintr-un buchețel mic).
       
   În spate se lipește sau se prinde cu pioneze un peisaj (montan) cu iarbă, brazi, cerul albastru, poate și cu câțiva norișori, soarele. (dacă căutați pe internet peisaj montan de colorat veți găsi mai multe pe care copiii le pot colora, sau puteți lua poze și să le imprimați).
   Va ieși ceva ca în ultima imagine (dar mult mai reușit).
   Numai desenele cu casuța și montajele (inclusiv ultimul, ultima imagine) le-am făcut eu, restul sunt luate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu